Kapalı böbrek taşı ameliyatı böbrek taşı problemi yaşayan hastalara, ağrı çekmeden kısa sürede sosyal yaşama dönebilme imkanı veren, ciltten küçük bir delik açılarak yerleştirilen tüp ile böbrek içine girilerek taşın kırılarak çıkarıldığı, kesisiz kapalı ameliyat yöntemidir.
 
Bu yöntem ile hastalar bir gün içerisinde ayağa kalkıp, kısa sürede normal hayatlarına dönebilmektedir.
 
Kapalı böbrek taşı ameliyatının büyük bir kesi ve karın içerisinde en az 3-4 gün kalan diren olmaması, böbrek dokusunun kesilip böbreğe zarar verilmemesi, ameliyat sonrası karın katlarının kesilip 3-4 ay sürecek ağrı ve hareket kısıtlılığı olmaması açık cerrahiye olan üstünlükleridir.
 
Ameliyatta hastanın taşı olan böbreğine alttan ince bir katater konulur ve hastaya yüzüstü pozisyonda yatar şekilde pozisyon verilir. Skopi (röntgen cihazı) eşliğinde kataterden kontrastlı sıvı verilerek böbrek doldurulur. İnce bir iğne ile o böbreğe girilir ve yol aletlerle genişletilir. Ucunda optiği olan kameralı nefroskop denilen görüntüyü monitöre aktaran aletle böbrek içine girilir. Taş gözle ekranda görülür. Nefroskopun içinden lazer teli ya da pnomotik sistem probu gönderilerek taş kırılır. Parçalar dışarıya tutularak alınır. Skopide kontrol edilerek taşlar temizlenir. Daha sonra 1 gün kalacak şekilde bir katater böbreğe konulur. Hasta 4-5 saat sonra ayağa kalkabilir. Ertesi gün katater alınır. Hasta günlük hayatına dönebilir.


Etiketler : Kapali Böbrek Tasi Ameliyati PNL , Kapali Böbrek Tasi Ameliyati PNL Nedir , Kapali Böbrek Tasi Ameliyati PNL Ne Zaman Uygulanmalidir , Kapali Böbrek Tasi Ameliyatinda Hasta Ne Kadar Hastanede Yatar